top of page

Tips essencials per decorar els nostres pastíssos amb xocolata

Actualizado: 16 abr 2020

El primer és comprar una xocolata de bona qualitat, de preferència, un que tingui entre un 55% a un 60% de cacau.


I ara, mans a l'obra. Els dos mètodes que podeu utilitzar són el tradicional bany de Maria o el més ràpid i senzill es al microones. Però no et confonguis, tots dos tenen la seva ciència.


La temperatura exacta per fondre la xocolata és de 40 a 45 graus, el màxim que pot arribar és a 50 graus. Aquesta temperatura és necessària perquè un dels vidres que formen part de la xocolata i que és el més gran, es pugui fondre i desprendre.


Aquí os explicarem els passos a seguir per fer-lo al bany Maria: 1. Pica un quilo de xocolata amb ganivet, procurant que els trossos no siguin massa petits. No es pot emprar processadora per picar-lo. 2. Utilitzar un recipient que serveixi per dur a bany Maria. 3. Presa la meitat de la xocolata i posa-ho en el recipient triat. 4. Aquest recipient es porta a bany de Maria, és a dir, es posa sobre un altre que contingui aigua bullint i on el bol amb la xocolata no toqui l'aigua. 5. Quan l'aigua està a punt de bullir el foc s'apaga i es deixa la xocolata fins que gairebé es fongui de el tot. 6. S'acaba de fondre barrejant suaument la xocolata. 7. Un cop aconseguit això, es retira de foc i s'agreguen la resta de la xocolata a trossos i es remena constantment, fins que estigui tota la xocolata dissolt, formant una crema. 8. Es considera que s'ha aconseguit correctament quan a l'acabar el batut i introduir novament la punta d'una espàtula, d'acer inoxidable en la xocolata i a l'pressionar sobre el llavi inferior, notem que està gairebé freda. 9. A mesura que es treballa amb la xocolata i el temps transcorre, la xocolata comença a endurir-se en les vores. És quan es torna a repetir l'operació de col·locar-ho a bany de Maria, amb l'aigua bullint, i el recipient tocant l'aigua, durant 3 segons sense regirar. 10. Si a l'treure-la i tocar amb els dits, vam comprovar que aquests no queden marcats és que el tremp és correcte. 11. És el moment de començar a utilitzar-lo i decorar el teu pastís o fer conillets o roses de xocolata.






7 visualizaciones1 comentario

Entradas recientes

Ver todo
Post: Blog2_Post
bottom of page